اخبار موسسه تصویر شهر

Image

سعید اوحدی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سه شنبه شب شانزدهم بهمن ماه در هفتمین روز جشنواره فیلم فجر با حضور در پردیس سینمایی ملت به تماشای فیلم 23 نفر به کارگردانی مهدی جعفری نشست.

به گزارش روابط عمومی موسسه تصویر شهر، سعید اوحدی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سه شنبه شب شانزدهم بهمن ماه در هفتمین روز جشنواره فیلم فجر با حضور در پردیس سینمایی ملت به تماشای فیلم 23 نفر به کارگردانی مهدی جعفری نشست.

فیلم سینمایی «۲۳ نفر» به کارگردانی مهدی جعفری در هفتمین روز از سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در پردیس سینمایی ملت «سینمای رسانه‌ها» به نمایش در آمد.
سعید اوحدی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران که خود از آزادگان هشت سال دفاع مقدس است، برای تماشای این فیلم که روایتی است از اسارت رزمندگان ایرانی در زندان‌های رژیم بعث، به پردیس ملت رفت. 
هاشم میرزاخانی مدیر عامل موسسه تصویر شهر، مریم جلالی مدیر پردیس سینماگالری ملت و مهدی محمدی مدیر کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سعید اوحدی را همراهی کردند.
نمایش فیلم «بیست و سه نفر» در پردیس ملت با حضور همه ۲۳ آزاده و ۲۳ بازیگر این واقعه برگزار شد. با اعلام آرای مردمی، این فیلم در میان ۸ فیلم محبوب تماشاگران در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر قرار دارد.
۲۳ نفر؛ گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی بودند که در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۱ به اسارت نیروهای عراقی درآمدند. این گروه کم سن و سال بین ۱۳ تا ۱۷ سال سن داشتند و اکثراً از تیپ ثارالله کرمان اعزام شده بودند و در اردیبهشت ۱۳۶۱ در مرحله مقدماتی عملیات بیت‌المقدس در مناطق مختلف جبهه اسیر شدند.
صدام حسین پس از آگاهی از این موضوع و دیدن گزارش اسارت قوای ایرانی به دلیل شکست در خرمشهر سعی می‌کند از این ماجرا سوءاستفاده و به نفع خود بهره‌برداری تبلیغاتی نماید و دستور می‌دهد که آن‌ها را از بقیه اسرا جدا کنند و به کاخ وی بیاورند.
در دیداری که این نوجوانان با شخص اول کشور عراق صدام حسین داشتند وی سعی می‌کند تا با ناراحت شدن از این موضوع که اینها کودکانی بیش نیستند که به زور به جنگ فرستاده شدند، با آن‌ها احساس همدردی کند و به دختر کوچکش «حلا» می‌گوید که شاخه گل‌هایی را به آن‌ها بدهد و بعد با آن‌ها عکس یادگاری می‌گیرد و می‌گوید که به‌زودی با موافقت کمیته بین‌المللی صلیب سرخ آن‌ها را به ایران برمی‌گرداند.
مطبوعات عراق پس از این ماجرا فیلم‌ها و عکس‌هایی از آن‌ها منتشر می‌کنند و در تیتر روزنامه‌های عراق جمله معروف صدام را می‌نویسند: «کل اطفال العالم اطفالنا» همه بچه‌های دنیا بچه‌های ما هستند.
این ۲۳ نفر که در موضع انفعالی قرار گرفته بودند اعتصاب غذا می‌کنند تا به جمع دیگر اسیران بازگردند. آن‌ها در نهایت پس از اتفاقات زیادی به خواسته خود می‌رسند ولی تا روز ۲۶ مرداد ۱۳۶۹ در اسارت می‌مانند.
اسیر ایرانی دیگری به نام ملاصالح قاری مترجم صدام در این دیدار بود که بعدها پس از آزادی به جرم خیانت به ایران از طرف وزارت اطلاعات ایران زندانی و بازجویی گردید و نهایتاً با نامه سید علی‌اکبر ابوترابی‌فرد روحانی آزاد شده از اسارت بی گناهی وی اثبات شده و از وی رفع اتهام می‌شود.
مجتبی فرآورده تهیه کننده، مهدی جعفری نویسنده و کارگردان و مرتضی قیدی فیلمبردار فیلم سینمایی «بیست و سه نفر» هستند.