اخبار موسسه تصویر شهر

Image

حضور و مشارکت شهرداری تهران در برگزاری سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ، برای اولین بار اتفاق نمی‌افتد و شهرداری سال‌ها به عنوان برگزار کننده، مشارکت کننده یا حامی جشنواره فعال بوده است.

به گزارش روابط عمومی موسسه تصویر شهر به نقل از ستاد خبری جشنواره فیلم فجر، رابطه شهرداری‌ها و شهرهای برگزار کننده جشنواره‌های فرهنگی، هنری در کشورهای مختلف دنیا همواره به عنوان یک تعامل دوسویه فرهنگی مطرح بوده و مشارکت شهرداری هر شهر در برپایی یک رویداد فرهنگی، نه یک بدعت، که یکی از خدماتی است که شهرداری‌ها به شهروندان ارائه می‌دهند.
بازخوانی تاریخی

جشنواره فیلم فجر از ابتدا تاکنون به عنوان یکی از مردمی‌ترین و قدیمی‌ترین رویدادهای فرهنگی هنری کشور به میزبانی تهران (به عنوان شهر اصلی برگزارکننده)برگزار شده و طبعا، شهرداری تهران در بسیاری از ادوار جشنواره در برپایی آن مشارکت داشته است.
در دوره دهم و یازدهم و دوازدهم، عنوان «شهرداری تهران برگزار می‌کند» بر پوستر جشنواره نقش بسته و شهرداری، برگزارکننده این رویداد سینمایی بوده است.
در دوره سیزدهم و چهاردهم، جشنواره فیلم فجر توسط وزارت فرهنگ  وارشاد اسلامی با همکاری شهرداری تهران برگزار شده است. 
در دوره نوزدهم، معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران جزو حامیان جشنواره فیلم فجر بوده است.
شهرداری تهران در دوره‌های بیستم، بیست و یکم، بیست و نهم، سی‌ام و سی و یکم نیز جزو حامیان جشنواره فیلم فجر بوده است.

خدمات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شهرداری به سینما

شهرداری تهران در ادوار مختلف، بر اساس دغدغه‌های شهردار یا تعاملات فرهنگی موجود به سینمای ایران و به شهروندان این کلان‌شهر خدمت‌رسانی کرده است. این خدمت‌رسانی هم در بعد سخت‌افزاری (مثل احداث سالن‌های سینمایی) و هم در زمینه نرم‌افزاری (مثل تولید فیلم در موسسه تصویر شهر) نمود داشته است. طبعا در دوره شهرداری «غلامحسین کرباسچی» (از سال 68 تا نیمه دهه 70) و «محمدباقر قالیباف» (از سال 84 تا 96) این خدمات فرهنگی هنری نمود بیشتری داشته و در برخی ادوار دیگر، کمرنگ‌‌تر بوده است. در دوره حضور «پیروز حناچی» در شهرداری تهران، هنوز گام‌های مهم و البته محکمی در خدمات‌رسانی فرهنگی هنری به شهروندان پایتخت، برداشته نشده است که در این بین البته برخی اختلاف‌نظرها و اختلاف سلیقه‌ها بیشتر از تصمیم و دغدغه و عقیده شهردار تهران دخیل بوده است.

مشارکت در جشن انقلاب

باید به این نکته توجه داشت که جشنواره‌های فرهنگی هنری فجر، صرفا یک جشنواره تخصصی سینمایی نیست بلکه نمود و یادگار جشن‌های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 57 است و کارکرد فرهنگی آن در «پاسداشت انقلاب» دارای اهمیت کلان‌تری است. بنا بر این مشارکت یا عدم مشارکت شهرداری تهران در برپایی آن، از این بعد هم قابل بررسی است؛ کما این که در همه ادواری که شهرداری تهران حامی یا برگزار کننده یا مشارکت‌کننده در برپایی این رویداد فرهنگی بوده، در واقع با توجه به برخورداری از بودجه‌های کلان فرهنگی اجتماعی، «مشارکت در برپایی یکی از جشن‌های انقلاب» را در کارنامه خود به جای گذاشته است.